Bereikbaarheid

Hoe bereik ik langweer?

Langweer is per boot, fiets, auto, step, skelter, kano etc. bereikbaar. Helaas is het lastiger voor mensen zonder deze middelen om in Langweer te komen. Er is helaas geen vaste busverbinding naar het dorp. Een alternatief is om een taxi te bestellen.

Wist je dat: Langweer vroeger alleen via het water bereikbaar was.
Eeuwenlang was Langweer alleen maar via het water bereikbaar. Pas in 1856 kwam de eerste verbinding met de buitenwereld over het land: de Langwarderdyk richting Sint Nicolaasga.

Wist je dat: Langweer vroeger ook een belbus reed van en naar Langweer. Per 2022 rijdt er ook geen belbus meer van en naar Langweer. Er werd te weinig gebruik van gemaakt en daarom heeft Arriva besloten om deze route te verwijderen.

Taxi

Taxicentrale Reidsma
Lemmer
Tel: 0514 56 91 00

Buslijn 8711 OPSTAPPER

Aan de Bredijk / hoek Hendrik Dijkstraleane staat is een opstaplaats. Reserveer minimaal een uur van tevoren. Reserveren kan per telefoon op 0800-280 280 3 of stuur een bericht naar centrale@kijlstra.nl. Geef in het bericht de volgende informatie aan: tijd, lijnnummer, opstapplaats, uitstapplaats.

Liftend naar Langweer

U kunt gebruik maken van de sociale Friezen die u graag oppikken en meenemen naar Langweer. Eindigt uw openbaar vervoersreis naar Langweer bij Huisterheide? Vanaf juli 2018 hebben we het formeel mogelijk gemaakt om te liften. In Langweer en op Huisterheide staan liftplaatsborden. Wanneer u bij dit bord staat is de kans groot dat u gratis via een lift in Langweer of Huisterheide, Sint Nicolaasga komt.

Dit project is ontstaan in Heeg en nu inmiddels ook in Langweer. Meer informatie vindt u op: https://www.duimomheeg.nl/

Hoe bereik ik langweer met de pont langweerdervaart?

De pont Langweerdervaart bevindt zich in Langweer aan de Pontdyk. Via deze pont loopt de kortste route van Langweer naar Sneek en vice versa. De pont kan zowel door fietsers als door auto’s worden gebruikt. Als u gebruik wilt maken van de pont, kunt u een abonnement aanschaffen of een losse kaart kopen bij de dienstdoende pontwachter. Voor het aanschaffen van een abonnement kunt u terecht in bij de VVV in Langweer of online via: www.defryskemarren.nl.

De tarieven voor een losse kaart zijn:
(Brom)fietsers: € 1,20
Motorfietsers/Aanhangwagen/Caravan: € 2,20
Auto’s: € 2,70
Vrachtauto’s: € 4,20

Het gebruik van de pont geschiedt op eigen risico. Voor u en onze veiligheid dient u zich uiteraard te houden aan de verkeersmaatregelen en eventuele instructies van de pontwachter. De pont vaart van maandag t/m vrijdag van 07.00 – 21.00 uur, behalve donderdag tussen 10.00 – 12.00 uur (i.v.m. onderhoud), zaterdag, zondag en feestdagen van 09.00 – 21.00 uur.