Omgeving

Omgeving van Langweer

Langweer, een prachtige omgeving waar van alles te zien, en te beleven is. Er zijn naast de vele historische bezienswaardigheden, ook leuke plekken om met de kinderen naar toe te gaan. Zo is het altijd gezellig op het strand met Tante Suuz, maar hebben we ook een bos waar je lekker kunt wandelen. Geniet van je omgeving!

Slechtweersvoorziening

Aan de rand van het dorp Langweer aan de Langweerderwielen bevind zich een strand waarop zich de slechtweer-voorziening bevindt. Er zijn spelletjes en speelgoed aanwezig waar kinderen zich zowel met goed als slecht weer dagelijks kunnen vermaken.

Strand

Het strand is vrij toegankelijk en er kan naar hartenlust gezwommen en gespeeld worden. Het strand grenst aan de Langweerderwielen. Op het strand is er vermaakt voor iedereen op zand en op gras. Er is speelgoed voor de kinderen die zij mogen lenen om te spelen. Voor de ouders is er in de slechtweersvoorziening eten en drinken te verkrijgen.

Speeltuin

Op de Hr. Vierstrastrjitte in Langweer is een speeltuin. In deze speeltuin staan onder andere: schommels, zandbak, wipwap, glijbaan en is er een stukje asfalt om te fietsen of met de skelter te rijden.

Bij de Legebourren is er een prachtige speeltuin aangelegd gemaakt van dikke houten boomstammen. Er is een plekje creëert waar ouders/verzorgers kunnen zitten om hun spelende kind(eren) in de gaten te houden.

Sterrenbos en veglinbossen

Aan de andere kant van het dorp bevind zich het sterrenbos. Dit bos grenst zich aan de grote vegelinbossen van Sint Nicolaasga waar u doorheen rijdt op de Langwarderdyk. Het sterrenbos is leuk om bijvoorbeeld door heen te wandelen met een hond. Voor de kinderen zijn de vegelinbossen een aanrader. In 2016 is hier een kabouterpad aangebracht. Tijdens de wandeltocht over dit pad komt u allemaal bijzondere houtfiguren tegen.

Schaatsen / Ijszeilen

’s Winters kunt u genieten op de ijsbaan van Langweer en wanneer het ijs dik genoeg is een rondje schaatsen op de Langweerderwielen. Wanneer de Langweerderwielen bevroren is komen ook de ijszeilers boven water. Een echte tip van ons om dit eens mee te maken.