Routes

Wandel-, vaar-, en fietsroutes

Langweer beschikt over prachtige natuur, maar ook over veel water. Er zijn voldoende wandelroutes, fietsroutes en vaarroutes aanwezig. Er zijn verschillende mogelijkheden om achter deze routes te komen. Onderstaand leggen we uit hoe je aan je ideale route kunt komen.

Fietsroutes

Route.nl app
De route.nl app is het ideale hulpje tijdens het fietsen. Op deze app vindt je gemakkelijk jouw fietsroutes. Laat je inspireren en trek er lekker op uit. Met de app bij de hand zal je nooit meer verdwalen. De route.nl app is geheel gratis beschikbaar voor je iPhone, Android-telefoon en tablet.

Fiets oplaadpunt
Bij Brasserie AnderS in Langweer en in Boornzwaag kunt u uw elektrische fiets opladen. Door middel van de laadpas van www.oplaadpunten.nl kunt u kosteloos uw fiets opladen.

Vaarroutes

Het Friese Merenproject heeft zeven vaarroutes ontwikkeld die door de provincie Fryslân lopen. U kunt deze routes verkrijgen bij vele (watersport)ondernemers in de provincie.

Wandelroutes

Route.nl app
De route.nl app is het ideale hulpje tijdens het wandelen. Laat je inspireren en trek er lekker op uit. Met de app bij de hand zal je nooit meer verdwalen. De route.nl app is geheel gratis beschikbaar voor je iPhone, Android-telefoon en tablet.

Een historische wandeling door Langweer.

Stel je voor. Je loopt door Langweer met je smartphone en wanneer je in de buurt komt van het voormalig Regtshuys duikt een gevangene op die je mee terugneemt in de tijd. Of op de pier van Langweer zie je hoe vroeger gebruik werd gemaakt van de Langweerderwielen door boeren en voor zeilwedstrijden. Flauwekul? Nee, Augmented Reality (AR) maakt dit mogelijk. Beleef dit tijdens onze historische wandeling met de Mear Fryslân app. Kijk voor meer informatie op: www.visitlangweer.nl/historische-wandeling