NK Zeilschool kampioenschappen

NK Zeilschool kampioenschappen
Start: 11-10-2024
Eind: 13-10-2024
Tijd: 21:00
-15:30
Locatie: Koninklijke watersportvereniging Langweer

Het ontstaan

Het idee voor de zeilschoolkampioenschappen is ontstaan na vriendschappelijke wedstrijden tussen de zeilscholen ‘Anja’ en ‘Pean’ uit Grouw. De uitstekende sfeer tijdens dit weekend en het leerzame effect van wedstrijdzeilen in het instructieschip waren reden genoeg om een landelijk evenement te gaan organiseren. Om dit te realiseren hebben een aantal instructeurs in 1994, van zeilschool ‘Pean,’ de Stichting Zeilschool Kampioenschappen opgericht.

12 en 13 oktober

In het weekend van 12 tot 13 oktober 2024 wordt voor de Nederlandse Zeilschool Kampioenschap georganiseerd. Tijdens dit fantastische evenement gaan diverse zeilscholen strijden om de eerste plaats op de Langweerder Wielen in het gastvrije Langweer.

De wedstrijden worden door de Koninklijke Watersport Vereniging van Langweer georganiseerd. Deze Vereniging stelt o.a. een officieel protestcomité samen, welke toezicht zal gaan houden op de naleving van het wedstrijdreglement. De wedstrijden zullen worden gevaren in Valken van bootverhuurbedrijf Ottenhome in Heeg.

Het programma

Het programma voor dit weekend ziet er als volgt uit:

  • Vrijdagavond : Ontvangst vanaf 21.00 uur in Eetcafe de Drie Zwaantjes, de Buorren 22 in Langweer. Hier worden de boten uitgegeven wordt de poule indeling bekend gemaakt.
  • Zaterdag : Overdag worden de wedstrijden gevaren. Iedere zeilschool komt uit met vier Valken die elk bemand worden door drie instructeurs van de betreffende zeilschool. De wedstrijden worden verdeeld over vier poules die zaterdag allen een keer tegen elkaar varen.’s Avonds is er een groot feest in Eetcafe de Drie Zwaantjes, de Buorren 22 voor alle deelnemende zeilinstructeurs.
  • Zondag : Overdag varen de beste zeilscholen tegen elkaar in de Gold fleet . De overige zeilschoolteams strijden om de zege in de Silver fleet

Kijk voor meer informatie op: www.zeilschoolkampioenschappen.nl

NK Zeilschool kampioenschappen

Meer evenementen in Langweer bezoeken?

Op deze pagina vindt u alle evenementen in en rondom Langweer. We informeren u hierover de evenementen, de datum, tijdstip, plaats en geven een korte introductie of een impressie door middel van een foto.