Dé Sloep fan Fryslân

Een middag varen met vrienden of familie? Of een bedrijfsfeest organiseren? Van een gezellige borrel tot een compleet verzorgde BBQ of tapas aan boord, wij regelen het. Iedere vaart is af te stemmen op jouw speciale wensen. Door onze locatie, direct aan de Langweerder Wielen, ontstaat er een diversiteit aan mogelijkheden. Wij stellen graag een arrangement op maat samen.

Het verhaal van Dé Sloep fan Fryslân begon eind 2013, toen we de kans kregen een grote reddingssloep op de kop te tikken. Dé Sloep fan Fryslân diende vroeger als reddingssloep van ‘Fort Rosalie’, een aanvullings- en bevoorradingsschip van de Britse Marine. Dit maakt de beleving van het sloepvaren extra uniek.

Dé Sloep fan Fryslân kent dus een rijke, zeewaardige geschiedenis. Als één van de reddingssloepen van de RFA Fort Rosalie heeft ze haar diensten volop bewezen. Door de inzet van het moederschip in diverse conflictgebieden en bij verscheidene reddings- en assisterende operaties heeft de sloep al veel van de wereld gezien.

In 2014 is de sloep volledig gerestaureerd. Een deel van de authentieke uitstraling van de sloep moest uiteraard bewaard blijven, maar er moesten ook een aantal aanpassingen gedaan worden. Zo is er een nieuwe motor ingebouwd en is een hekschroef geplaatst om de sloep gemakkelijker manoeuvreerbaar te maken. Ook zijn er comfortabele loungebanken geplaatst en is de sloep voorzien van koelkasten.

Op Dé Sloep fan Fryslân komen meerdere werelden samen. Het roemruchte verleden van de reddingssloep, de beleving van het Friese Merengebied én een luxe (culinaire) ambiance. En dat allemaal terwijl je vaart! “

Contactgegevens

Dé Sloep fan Fryslân